top of page

Je midlife opravdu uprostřed?


JSME VE STŘEDU #2

Tentokrát s Ivetou Clarke


Kdy je vlastně polovina života? Matematicky? Pocitově? Očima 20leté dívky? Očima 90letého muže? Jak rychle nám čas ubíhá? Mění se to s věkem? Můžeme to ovlivnit? Můžeme čas zpomalit? A více si ho užít? Krátké zastavení s Ivetou Clarke.

(12 min poslouchání třeba na krátkou cestu autem)



Za posledních sto let jsme dostali do vínku navíc 35 let. Díky lepšímu životnímu stylu, zdravotnictví, vědě. Pokud byste se narodili v roce 1900, měli byste jen asi 50% šanci, že se dožijete 60 let. Dnes se můžeme dožít 90 nebo dokonce 100 a více let. Padesátka je pomyslným středem, poločasem, milníkem pro vstup do druhé poloviny dospělosti. V poločase se přemýšlí o tom, co dobrého bylo v první polovině. Co nám sloužilo, co nás bavilo? V poločase se taky trochu odpočívá, proto je nasnadě se na chvíli zastavit a rozhlédnout se. A vykročit do druhé poloviny třeba trochu jinak. Vytvořit si čas na ty opravdu důležité věci. Třeba ne hned a revolučně. Ale pomalu po-malých krůčcích.


Iveta Clarke ve svém podcastu “O čase” nabízí různé perspektivy, momenty k zamyšlení i konkrétní tipy.



Iveta Clarke

Inspirátorka leaderů, ambasadorka odvahy a zranitelnosti, podcastérka, světobčanka, vášnivá westernová jezdkyně a hledačka společenských témat, která jsou tabu, MEA Alumni, MMM mentorka



Kam si můžete přijít pro další inspiraci?


Dlouhověkost a zdraví: Jde to ruku v ruce? - svižné setkání MMM INSPI 6.10.203 8-9:30, tentokrát s Davidem Vrbou

Učení (se) a midlife - ranní zamyšlení MMM INSPI 20.10.203 8-9:30, tentokrát s Ivetou Clarke

Báječný Midlife Premium - 12 týdenní jízda se zastaveními, inspirací od zajímavých hostů i mezi sebou navzájem, začínáme 5. listopadu


Věříme, že na midlife i léta po něm se můžeme těšit. Sami jsme na cestě. Hledáme, chybujeme a učíme se každý den. Přinášíme inspiraci, zajímavé zdroje i otázky, které provokují. Spojujeme zajímavé lidi, vytváříme prostor pro sdílení i hlubší zamyšlení. Pokud vás napadá kdokoliv, pro koho by tato inspirace mohla mít hodnotu, přepošlete mu link na tuto zprávu.


Chcete dostávat tipy “Jsme ve středu” pravidelně do e-mailu? Dejte nám vědět, zařídíme to.


bottom of page